Laborator foto

Îți punem la dispoziție tot echipamentul

Developează-ți singur filmul și apoi experimentează tot procesul de mărire analogică. Lasă-ți creativitatea la joacă și experimentează! Te susținem cu soluții și idei pentru orice problemă tehnică sau creativă.

Vino să descoperi și să explorezi alchimia fotografiei. Indiferent dacă pui mâna pe camera pentru prima dată, sau ești deja expert, îți suntem alături pentru a îți duce pasiunea mai departe.

Atelierul tău de fotografie

Cauți un loc unde să îți lași doar filmul la developat și scanat, sau ai ceva de printat? Vezi și serviciile oferite de noi.

Vino să îți developezi singur filmul în laboratorul nostru. Acesta funcționează în regim de atelier deschis – îți oferim ocazia să explorezi întregul proces al fotografiei analogice. Totul este în mâinile tale, de la expunere, până la mărirea analogică a negativelor pe hârtie fotosensibilă.

Te așteptăm indiferent dacă este prima ta experiență cu fotografia analogică, sau dacă deja aceasta nu mai are secrete pentru tine.

Tu trebuie doar să vii cu filmul și entuziasmul, noi îți punem la dispoziție spațiul, echipamentul și substanțele necesare pentru a facilita developarea și mărirea analogică. Te provocăm și la a experimenta procese alternative, precum developarea folosind sodă de rufe și cafea instant (caffenol).

Camera obscură alb-negru poate acomoda simultan trei persoane, fiecare la cate un aparat de mărit, și este dotată cu ușă dublă ce nu permite pătrunderea luminii din exterior, chiar dacă se părăsește încăperea.

Dacă vrei mai multe informații despre cum să începi fotografia pe film, te invităm la workshop pentru aprofundare!

 

Ce fel de film pot procesa?

Putem procesa role de film (35mm sau format lat 120/220) – alb negru negativ manual sau color negativ C41. Vom adăuga curând atât procesul pozitiv color E6 cât și posibilitatea de a developa film format mare.

Momentan putem mări doar film negativ alb-negru în format 35mm. Putem face print de contact pentru negativele mai mari.

Dacă dorești să procesezi un format, sau printr-un proces atipic, contactează-ne pentru a vedea ce soluție putem găsi – ne plac provocările și experimentele!

 

Vreau să încerc! Cum procedez?

Trage un film (sau mai multe!) și apoi contactează-ne pentru a rezerva un loc, sau vino la workshop și îți dăm noi un film, împreună cu toate informațiile de care ai nevoie.

contact@grainius.ro

Telefon / WhatsApp +40767 804 440

Ține cont de faptul că înainte de a intra prima dată în laboratorul foto este necesar un instructaj ce durează aproximativ 15 minute, deci, pentru a profita la maxim de timpul tău, îți recomandăm să vii cu 15 minute mai devreme.

Prețuri:*

Developare film:

15 lei/30 min utilizare spațiu developare +

Consumabile:

Rolă alb negru negativ 35mm – 5 lei /// 120 – 6 lei

Rolă color negativ C41 35mm – 10 lei /// 120 – 12 lei

Rolă color pozitiv E6 35mm – 12 lei /// 120 – 15 lei (momentan indisponibil)

Mărire film negativ alb-negru analogic:

25 lei/ora sau 70 lei/jumătate de zi (4 ore) sau 95 lei/zi (8 ore) +

Hârtia fotografică folosită – prețul diferă în funcție de tipul și dimensiunea hârtiei.

Pachete:

Pachet developare film și mărire, 85 lei – include developarea unui film alb negru fără costul suplimentar pentru consumabile și oferta de jumătate de zi pentru mărirea în laborator. Atenție, va fi necesar un timp de minim 5 ore pentru uscarea filmului între developare și printare.

  *În funcție de nevoile tale, putem discuta despre oferte personalizate, abonamente, etc.

Cauți un loc unde să îți lași doar filmul la developat și scanat, sau ai ceva de printat? Vezi serviciile oferite de noi.